ALBLASSERDAM – Een 59-jarige buschauffeur van een lijnbus van Qbuzz is vrijdag 26 augustus 2022 mishandeld door een scooterrijder. Dit gebeurde op de Dam in Alblasserdam. De chauffeur was gestopt om passagiers in en uit te laten stappen. Een woordvoerster van de politie vertelt: “Bij het wegrijden wurmde een scooterrijder zich langs de bus. Hij botste er of tegenaan of gaf een klap op de bus. De buschauffeur stapte uit om het kenteken te noteren. Daarbij ontstond een woordenwisseling. De chauffeur besloot een leidinggevende te bellen. Toen hij naar de schade aan de bus wilde kijken, sloeg de scooterrijder hem keihard in het gezicht. Echt een asociale mishandeling.”

Een vrouw die de mishandeling zag gebeuren, riep dat de man moest stoppen. De scooterrijder ging er vandoor en zou geroepen hebben dat er geen politie gebeld mocht worden.

De politie en een ambulance kwamen ter plaatse voor hulp. De buschauffeur is in de ambulance nagekeken en verzorgd. Hij had onder meer een kapotte bril en een dik gezicht. De politie startte intussen een zoektocht naar de scooterrijder. Deze werd niet meer aangetroffen. Update; inmiddels is de man bekend bij de politie.

De passagiers uit de lijnbus, een groep Italiaanse toeristen, zijn door een andere bus opgehaald. De Dam (dorp uit) was tijdens de afhandeling enige tijd afgesloten.