ALBLASSERDAM – Erwin Vorenhout (26) uit Alblasserdam doet deze week mee aan het wereldkampioenschap kunstzweefvliegen: World Glider Aerobatic Championships 2022. Het Nederlandse kunstvliegteam wordt gevlogen door Erwin. Al vanaf zijn 14 jaar is hij helemaal verknocht aan deze sport en nu is hij geselecteerd voor het Nederlandse team met als coach Sape Miedema. Dit kampioenschap wordt gevlogen in Issoudun in Frankrijk. Het kampioenschap duurt tot aanstaande zaterdag 27 augustus 2022. Het is al zo’n 13 jaar geleden dat Nederland werd vertegenwoordig op het kampioenschap.

De deelnemers moeten onder meer figuren vliegen zoals een looping en een roll. “Die moeten we zo nauwkeurig mogelijk vliegen. Een jury zit 3 kilometer verderop en beoordeelt hoe we vliegen. Het is eigenlijk een soort kunstschaatsen, maar dan in de lucht. De looping moet bijvoorbeeld zo rond mogelijk,” vertelt Erwin.

Elke land heeft de beste piloten voorgedragen voor het wereldkampioenschap. Alblasserdammer Erwin mag samen met nog een Nederlander Nederland vertegenwoordigen.

Meer info over dit kampioenschap is te vinden op https://www.wgac2022.net/

https://youtu.be/Mj8YWTXr6EI

Deel dit bericht via...