ALBLASSERDAM – Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen de vrijspraak van de 25-jarige man uit Papendrecht, die er van wordt verdacht dat hij, samen met een andere Papendrechter, in 2018 twee Alblasserdammers heeft mishandeld op de Dam in Alblasserdam. Binnen justitie en de rechtbanken van Rotterdam en Den Haag was hier enige verwarring over, maar woensdag 10 augustus 2022 wordt door Gerechtshof Den Haag gemeld dat er 100 procent zeker hoger beroep is ingesteld. De zaak wordt op 14 oktober 2022 behandeld door het Gerechtshof. De 25-jarige verdachte wordt niet alleen verdacht van het geweld op de Dam, maar is ook verdachte in een zaak waarbij op 6 mei 2022 op de Edisonweg twee jonge vrouwen dodelijk werden aangereden door de man. De twintiger reed daarbij volgens justitie te hard door rood.

Botbreuken
De mishandeling, waar de 25-jarige Papendrechter, samen met een andere Papendrechter, van wordt verdacht, vond plaats in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 mei 2018 op de Dam in Alblasserdam. Daarbij werden twee mannen van toen 20 en 43 jaar oud uit Alblasserdam flink toegetakeld. Beiden liepen een gebroken neus op. Bij één van hen moest de neus operatief rechtgezet worden. Verder had de 43-jarige een hersenschudding en meerdere breuken in zijn kaken, jukbeenderen, en oogkassen opgelopen.

De mannen werden aangehouden, nadat ze door getuigen waren herkend. De politierechter kwam eerder tot een vrijspraak, maar daar gaat het Openbaar Ministerie tegenin middels een hoger beroep.

Het eerdere verslag van de rechtszitting en de motivatie tot vrijspraak van de politierechter, is hier te vinden.

Of er ook hoger beroep is ingesteld tegen de medeverdachte, wordt nog door het Hof uitgezocht. Die update volgt later.