ALBLASSERDAM – In de grote paal met gele M van restaurant McDonald’s aan de Kelvinring in Alblasserdam is in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 augustus 2022 een Nederlandse vlag op z’n kop bevestigd. Ook zijn er protestvlaggen opgehangen in lantaarnpalen langs de Edisonweg. Franchisenemer Dick Bovekerk van McDonald’s is niet blij met de actie, omdat de vlag is bevestigd aan een kwetsbaar onderdeel en omdat er schade is ontstaan aan de mast.

Bovekerk vertelt: “Allereerst ik heb sympathie voor het probleem waarmee de boeren geconfronteerd worden en als je bedrijf op het spel staat dan vecht je daar hard voor. Echter, is de mast mijn eigendom en is de vlag bevestigd aan een kabelgoot die er niet voor gemaakt is en niet op berekend is. Dit kan dus gevaar gaan opleveren. Tevens is er schade veroorzaakt. Waarschijnlijk hebben ze met de hoogwerker tegen de mast gezeten en is er schade ontstaan.”

De franchisenemer hoopt dat de plaatsers van de vlag, die gebruik maakten van een hoogwerker van een bedrijf uit Oud-Alblas, de vlag weer weg komen halen en de schade (laten) herstellen.

De plaatsers kunnen zich melden bij McDonald’s in Alblasserdam. Contact kan eventueel ook via info@alblasserdamsnieuws.nl