ALBLASSERDAM – Een 19-jarige vrouw heeft zaterdagmiddag 30 juli 2022 haar pols en elleboog gebroken tijdens een proefles op de motor. Eerder meldden de hulpdiensten dat het om haar armen ging. Het ongeval gebeurde even na 15.00 uur op een afgesloten deel van een bedrijfsterrein op het Nieuwland Parc in Alblasserdam. De vrouw was samen met een motorrijinstructeur en een aantal andere motorrijders in spe aan het oefenen op de motor. In een bocht ging het goed mis.

De vrouw gaf vermoedelijk teveel gas in de bocht, raakte de controle over de motor kwijt en ging onderuit. Zij botste tegen een geparkeerde vrachtwagen en kwam tegen een andere vrachtwagen verderop tot stilstand.

De politie en de ambulancedienst kwamen met spoed ter plaatse voor hulp. De 19-jarige, die veel pijn had, heeft in ieder geval gebroken armen opgelopen. In het ziekenhuis wordt bekeken welk letsel er nog meer is ontstaan.

De politie doet onderzoek naar het ongeval. De rijinstructeur en een vrouw die achter het slachtoffer reed en alles zag gebeuren, zijn door de politie meegenomen naar het politiebureau voor een getuigenverklaring.

De vriend van de vrouw sloeg zaterdagmiddag met een lesmotor over de kop. Bij hem bleef het letsel beperkt tot een pijnlijke pols. In 2018 botste op hetzelfde terrein een 25-jarige vrouw met haar motor tegen een trailer. Een jaar later raakte een 73-jarige Dordtenaar ernstig gewond toen hij met de motor tegen een trailer botste.