ALBLASSERDAM – De politie heeft zaterdagavond 30 juli 2022 een noodoproep gekregen, nadat een conflict over parkeren langs de Randweg in Alblasserdam uit de hand dreigde te lopen. 7 politiewagens werden op pad gestuurd. Nog voor aankomst werd er echter al deels afgeschaald. Handhavers van de gemeente deelden rondom de Randweg waarschuwingen uit in verband met auto’s die op de stoep geparkeerd stonden. Een buurtbewoner, die in eerste instantie dacht dat het om een boete ging, zag dit, liep naar buiten en ging in discussie met één van de buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s).

De buurtbewoner vond dat de BOA niet op zijn pad mocht komen en hij noemde de BOA een ‘snotneus’.

Uiteindelijk ontstond er een situatie, waarin de BOA zich bedreigd voelde. Er werd om politieassistentie gevraagd. Bij de meldkamer werd het zekere voor het onzekere genomen en een zevental wagens ging met zwaailicht en sirene op pad. Net voordat de eerste vier wagens de Oude Torenbrug over kwamen, werd er al deels afgeschaald en werden de optische en geluidssignalen uitgeschakeld.

Agenten hebben een gesprek met de buurtbewoner gevoerd, aangegeven dat zijn gedrag ‘op de grens’ was en zijn daarna vertrokken. “We hebben de BOA’s geassisteerd bij de verkeerszaak die uit de hand dreigde te lopen. Er zijn geen aanhoudingen verricht,” laat een woordvoerster van de politie weten.

De buurtbewoners hebben later op de avond nog met elkaar nagepraat. Zij ervaren parkeren in hun wijk als een groeiend probleem. Langs de Randweg, maar ook in de achterliggende straten, is in de avond vaak geen plek om te parkeren. Er wordt daarom met enige regelmaat op het trottoir geparkeerd. Dit is niet toegestaan en om die reden is er al een aantal keer handhavend opgetreden. Eén van de buurtbewoonsters heeft een brief naar de gemeente gestuurd, waarin het probleem kenbaar is gemaakt. De buurtbewoners hopen dat er, zolang er geen structurele oplossing is, vanuit de gemeente en handhaving enige coulance komt als het gaat om foutparkeren.