ALBLASSERDAM – Willy Baan uit Alblasserdam is woensdagavond 27 juli 2022 door burgemeester Jaap Paans bedankt voor haar 57 jaar lange inzet bij de paardenmanege in de Polderstraat. De zeventiger, die afgelopen jaar, met de manege is gestopt, kreeg een luid applaus van het publiek en kreeg uit handen van de burgemeester een grote bos bloemen en een cadeau.

Vingers omhoog
Burgemeester Paans vertelde tegenover de honderden mensen die aanwezig waren bij het hippisch festijn bij de Rembrandtlaan: “Wie aan paardrijden denkt in Alblasserdam, denkt aan Willy Baan. Ik wil wel de vingers zien van de mensen die ooit bij Willy in de manege les hebben gehad.” Vervolgens gingen er overal, verspreid over het publiek, de vingers omhoog.

Veel betekend
De burgemeester vervolgde: “Mevrouw Baan is inmiddels gestopt met de manege. Wij willen als gemeentebestuur en paardenmarktcomité dit moment markeren door erbij stil te staan. Willy, je hebt heel veel betekend voor de Alblasserdamse jeugd. Zeker voor de meisjes die altijd de paarden kwamen verzorgen. Wat hebben we genoten van al die momenten waarbij het hippisch evenement op de paardenmarkt die prachtige blauwe shirtjes te zien waren. Allemaal uit jouw manege. In de vroege ochtend was iedereen al bezig met het mooi maken van de paarden. De rozetten gingen vaak aan het eind van de dag als prijs terug.”

Baan
“Ooit is arrensleeclub Glijen en Rijen begonnen door de vader van Willy Baan en sinds de jaren zeventig is Willy bezig met lesgeven in de manege. Je hebt je opleiding gevolgd als instructrice bij de Koninklijke Nederlandse hippische sportfederatie en je hebt een mooi bedrijf opgezet. Paarden zaten bij familie Baan in de genen.”

Woningbouw
De manege in de Polderstraat krijgt een nieuwe bestemming. Het is de bedoeling dat de manege plaatsmaakt voor woningbouw. Burgemeester Paans sloot zijn toespraak af met: “We willen vandaag markeren dat Alblasserdam zo fijn en zoveel geprofiteerd heeft van alle liefdevolle aandacht bij jou op de manege. Namens het paardenmarktcomité en het gemeentebestuur wil ik je in het zonnetje zetten.”

Wim en Leo de Kloe
Verder werd aansluitend Wim de Kloe, voorzitter van het paardenmarktcomité een hart onder de riem gestoken. “We weten wie we allemaal missen… Je dierbare vader Leo de Kloe is er niet bij. Hij was jarenlang het gezicht van de paardenmarkt. Ik wil daarom voor thuis, als je je moeder bezoekt, een bloemetje meegeven. We zijn in gedachten bij jullie,” aldus burgemeester Paans.