ALBLASSERDAM – Het houten bankje op het Raadhuisplein in Alblasserdam is deze week aan de binnenkant voorzien van kippengaas. Het gaas moet voorkomen dat er nog meer spullen tussen de spleten van de bank vallen. In de afgelopen tijd kwam het meer dan eens voor dat mensen op het bankje gingen zitten, ietwat achterover leunden en daarbij spullen kwijtraakten. Er vielen onder meer telefoons, pinpassen en geld uit de broekzakken. Deze spullen kwamen via de spleten in het bankje terecht. Vervolgens was het een flinke klus om de spullen er weer uit te halen.

In het bankje was al een luikje gemaakt, om sneller weer bij die spullen te komen, maar het kippengaas moet nu voorkomen dat er nog spullen in het bankje kunnen vallen.

In de praktijk bleken vooral meisjes en vrouwen ‘slachtoffer’ te zijn van verloren spullen, omdat de zakken in hun kleding over het algemeen vaak minder diep zijn dan die van de mannen.