KINDERDIJK – UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk maakt zich op voor een bijzondere editie van de Verlichtingsweek: dit jaar is namelijk de vijftigste editie. Van vrijdag 2 tot en met zaterdag 10 september 2022 staan de Kinderdijkse molens elke avond (m.u.v. zondag 4 september) in de spotlights tijdens de Verlichtingsweek. Alle negentien de molens worden ’s avonds in de schijnwerpers gezet.

Van vrijdag 2 t/m zaterdag 10 september is het elke avond (m.u.v. zondag 4 september) mogelijk om aan boord van onze rondvaartboot de verlichte molens van dichtbij te bewonderen. Op vrijdag 2 en zaterdag 3 september vinden de Deltaconcerten plaats in het Werelderfgoed. Een bijzondere muzikale beleving in de natuur met op de achtergrond de verlichte molens. Op maandag 5 en dinsdag 6 september staat er ’s avonds een fotografiecursus gepland. Tijdens deze cursus neemt een professionele fotograaf de cursisten mee naar één van de molenerven.

Op woensdag 7 september staat de lokale bierbrouwerij De Kinderdijkse Kater met een nieuw biertje op het terras van het Kinderdijk-café.

Blokkerse Wip
Van donderdag 8 tot en met zaterdag 10 september zal de Blokkerse Wip in Alblasserdam eruit springen. Niet alleen wordt de molen in een ander licht gezet, ook zetten wordt de super smoker aangezet. Luister naar de verhalen van de molenaar onder het genot van een hapje en een drankje.

Molenmarkt
Dit jaar vindt de Molenmarkt van Speeltuinvereniging ’t Balkengat niet plaats op vrijdagavond in het dorp, maar op zaterdag 10 september overdag in het Werelderfgoed. Kom gezellig van 10.00 tot 17.00 uur struinen over de Molenmarkt. Er staan diverse kramen met lokale en uiteenlopende producten rondom de entree van het Werelderfgoed.

Parkeren
In de avonduren rijden de shuttlebusjes tussen Alblasserdam en Kinderdijk niet, parkeren is daarom vanaf 17.00 uur mogelijk op het parkeerterrein van Royal IHC. Voor mindervaliden is er een (betaalde) parkeerplaats bij het Bezoekerscentrum in Kinderdijk.
Meer

Deel dit bericht via...