ALBLASSERDAM – Bij de trailerhelling aan Vinkenpolderweg in Alblasserdam heeft dinsdagavond 12 juli 2022 een explosie plaatsgevonden op een motorboot. Een 1-jarig meisje, een 4-jarige jongen, hun vader  (34) en zwangere moeder (30) en een oma (66) raakten gewond. De politie, brandweer, diverse ambulances en een Mobiel Medisch Team werden opgeroepen voor hulp.

Er is opgeschaald naar ‘middel hulpverlening’. Diverse slachtoffers liepen door de explosie brandwonden op en werden gekoeld met water. Wat er precies mis is gegaan, wordt nog onderzocht. Het lijkt erop dat er opgehoopte benzinedampen tot ontploffing zijn gekomen.

Locoburgemeester Freek de Gier laat weten bijzondere waardering te hebben voor de omstanders die met man en macht hebben geholpen bij de hulpverlening. Verder meldt hij dankbaar te zijn voor de inzet van alle hulpdiensten en dat zijn gedachten zijn bij de gewonden.

Foto’s: Willem de Wolf, Rick Groenendijk en Twan Beukers.