ALBLASSERDAM – Vijf Alblasserdamse meiden hebben een brief geschreven naar het college van burgemeester en wethouders in Alblasserdam. Ze protesteerden daarmee tegen een scheldwoord (beginnend met ‘kanker’) dat in koeienletters op een hek in het dorp is geverfd. De brief is maandag 11 juli 2022 in het gemeentehuis overhandigd aan wethouder Margreet de Deugd.

Speurtocht
Tijdens een speurtocht, op het verjaardagsfeest van een van de meiden, kwamen de achtstegroepers langs het hek met het gewraakte woord. Een van de opdrachten in de speurtocht luidde: ‘Schrijf een brief aan gemeente Alblasserdam met de vraag of dit woord kan worden verwijderd.’ Anne-Lynn, Charlotte, Elise, Hanna en Julia schreven met elkaar brief, met daarin een aantal stevige argumenten om hun verzoek kracht bij te zetten.

Serieus
Maandag overhandigden ze deze brief aan wethouder De Deugd in het gemeentehuis van Alblasserdam. De Deugd vindt het bijzonder dat deze meiden dit doen en zegt: ‘Net van de basisschool af en dan al zo betrokken. Petje af voor deze nette, duidelijke brief. Ik zal het morgen in het overleg met de andere wethouders bespreken. Dit nemen we heel serieus. We gaan het scheldwoord verwijderen.’

Signalen
Verder meldt de wethouder: ‘Het is voor burgemeester en wethouders ondoenlijk om al dit soort ‘kleine’ dingen in het dorp persoonlijk op te merken. Daarom zijn signalen van de burgers zo belangrijk. Als we het weten, kunnen we er iets aan doen. Dit soort scheldwoorden willen we natuurlijk niet tegenkomen in ons leuke dorp.’

Op de foto v.l.n.r. Elise, Anne-Lynn, Julia, Charlotte en wethouder Margreet de Deugd. (Medeschrijfster Hanna was al met vakantie.)

 

Deel dit bericht via...