ALBLASSERDAM – Vrijdagavond was het zover en kon er na twee jaar afwezigheid door corona, nu wel het geplande zomerfeest gehouden worden op het plein van basisschool ’t Nokkenwiel aan het Boerenpad in Alblasserdam. Voor het eerst als Integraal Kind Centrum. Kinderen van alle leeftijden verzorgden een liedje, een dansje of een toneelstukje op het grote podium met een link naar “sprookjes”, want dat was het thema van dit jaar. Ook de leerkrachten en de medewerkers deden een dans met elkaar. De activiteitencommissie heeft ontzettend veel werk verzet, om alle sprookjesattributen te maken om het plein in de juiste sfeer te krijgen. Alles zag er feestelijk uit.

Onder het genot van zelfgemaakte hapjes en drankjes van de ouders/verzorgers en grootouders, genoot iedereen van de acts van de kinderen. Tussen de optredens door kon men lootjes kopen voor de traditionele verloting van geweldige prijzen. De kinderen konden een envelop trekken om een leuke prijs te bemachtigen. De opbrengst wordt ieder zomerfeest geschonken aan een goed doel. Dit jaar was dat stichting ”Opkikker”. Deze stichting verzorgt jaarlijks een lichtpuntje voor zo’n 2000 gezinnen waarvan een kind langdurig ziek is. De school en Wasko voelen zich verbonden met deze stichting, omdat één van de leerlingen zelf “opkikkers” mocht ontvangen met het gezin van de stichting. Zij, en haar oudere zusje, zijn ambassadeur. Wanneer je dit bent, kun je je op je eigen manier, geheel vrijblijvend inzetten voor “Opkikker”. De school en Wasko zijn heel erg trots dat ze namens de ouders de stichting een cheque aan kunnen bieden, ter waarde van 1000 euro. Zij hopen dat met dit bedrag weer een hoop gezinnen blij gemaakt kunnen worden. Er wordt teruggekeken op een geweldig feest.