ALBLASSERDAM – Woningcorporatie Woonkracht10 trekt zich terug uit Hendrik-Ido-Ambacht en gaat zich meer richting op Alblasserdam, Papendrecht en Zwijndrecht. Deze maand verkoopt Woonkracht 10 464 sociale huurwoningen in Hendrik-Ido-Ambacht aan de woningcorporaties Rhiant en Trivire. “In de Drechtsteden staat de sociale woningmarkt onder druk. Het was voor ons dan ook belangrijk om onze woningen in Hendrik-Ido-Ambacht te verkopen aan een organisatie die deze woningen behoudt voor de doelgroep in de sociale huursector. Het is voor Woonkracht10 een enorme uitdaging om haar woningen betaalbaar te houden. Zeker nu zij ook veel investeren in duurzaamheid en leefbaarheid. Daarom heeft Woonkracht10 besloten haar aandacht helemaal te richten op de gemeenten Alblasserdam, Papendrecht en Zwijndrecht,” meldt Woonkracht10 in een persbericht.