ALBLASSERDAM –  De politie heeft woensdagavond 29 juni 2022 een taser aangetroffen op de Ponykade nabij het Kortland in Alblasserdam. Een passant had vanaf de overkant gezien dat iemand met een stroomstootwapen liep te knetteren. De politie kwam ter plaatse en de tientallen aanwezige jongeren werden toegesproken door de wijkagent.

De taser kwam echter niet boven water. Nadat de jongeren waren verzocht naar huis te gaan, kwam er uiteindelijk toch nog iemand naar één van de agenten toe om te melden dat er inderdaad een taser aanwezig was en dat deze nu ergens in het gras was achtergelaten. Na enig zoekwerk werd het stroomstootwapen inderdaad aangetroffen en in beslag genomen. Er zijn geen personen aangehouden.

De Ponykade in Alblasserdam is sinds enkele jaren een jeugdhotspot. Veel jongeren komen er tijdens mooi weer om er te zwemmen, te zonnen en het gezellig te hebben met elkaar.