ALBLASSERDAM – De leden van Muziekvereniging Excelsior Alblasserdam nodigen familie, vrienden en andere muziekliefhebbers van harte uit om naar het Zomeravondconcert van maandag 27 juni 2022 te komen. Op deze laatste repetitieavond van dit seizoen laten de leerlingen en het orkest horen met welke muziekstukken zij de afgelopen tijd bezig zijn geweest. Samen met hun docenten hebben de leerlingen een muziekstuk uitgekozen en gerepeteerd. Voor sommige leerlingen is dit de eerste keer dat zij een concertje geven. Ze vinden het erg leuk, maar ook best spannend, om hun ouders, vriendjes en klasgenoten hun vorderingen te laten horen. De solo-optredens van de leerlingen worden afgewisseld met de muziekstukken die door het harmonie-orkest gespeeld worden. Dit orkest staat onder leiding van dirigent Dominique Capello.

Bij Muziekvereniging Excelsior kan op veel verschillende muziekinstrumenten les worden genomen. Voor o.a. klarinet, dwarsfluit, saxofoon, hobo, euphonium, bas, trombone, hoorn en slagwerk zijn gediplomeerde docenten aanwezig. Na een aantal lessen is het al mogelijk om in kleine groepjes samen muziek te maken. Op deze manier komen de leerlingen al vroeg met samenspelen en het naar elkaar luisteren in aanraking. Samenspel bevordert de muzikale ontwikkeling. Muzieklessen worden op beginnend en gevorderd niveau gegeven. Gevorderde muzikanten kunnen direct meespelen in het harmonie-orkest.

Vind je het leuk om naar muziek te luisteren? Of wil je zelf een instrument gaan bespelen? Kom dan 27 juni naar het Zomeravondconcert. Het begint om 19.45 uur en vindt plaats in de Elthetokerk in Alblasserdam. Bij mooi weer vindt het concert buiten op de parkeerplaats plaats. Toegang is gratis.

Voor meer informatie kun je een email sturen aan [email protected].

Deel dit bericht via...