ALBLASSERDAM – Vanaf 25 juni 2022 zijn de Zomerpaspoorten online te koop die gebruikt kunnen worden bij de deelname aan activiteiten die in de zomervakantie georganiseerd worden voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en jongeren van 13 tot en met 18 jaar in Alblasserdam. De organisatie is in handen van het ABC-team, met ondersteuning in de stuurgroep van Natuurlijk Alblasserdam, Scouting Alblasserdam en Jeugdland Alblasserdam. Samen met verenigingen, stichtingen en creatieve ondernemers uit Alblasserdam organiseren ze het zomerevenement.

Vanaf zaterdag 2 juli start de inschrijving voor de eerste activiteiten. Iedere zaterdag worden er vervolgens nieuwe activiteiten aangeboden. Om iedereen zoveel mogelijk gelijke kansen te geven, kan er vooralsnog per Zomerpaspoort voor maximaal tien activiteiten worden ingeschreven. Inschrijven voor een activiteit is alleen mogelijk bij de juiste leeftijdscategorie en vanaf twee weken voor aanvang van de betreffende activiteit.

Bonus
Grote activiteiten hebben een apart inschrijvingsblok. Deze activiteiten zijn een bonus en tellen niet bij het maximaal aantal activiteiten per Zomerpaspoort. Voor deze grote activiteiten kan direct op zaterdag 2 juli worden ingeschreven.

Last minutes
Iedere maandag gaan er last-minute-activiteiten online. Deze activiteiten komen niet bij het maximum van tien activiteiten en inschrijven hiervoor kan ook zonder Zomerpaspoort. Inschrijven voor de activiteit is wel verplicht; de bevestiging is het toegangsbewijs.

Jongeren van 13 tot en met 18 jaar
Jongeren van 13 tot en met 18 jaar kunnen zich zonder Zomerpaspoort inschrijven voor de aangeboden activiteiten in de daarvoor bestemde categorie.

Gratis Zomerpaspoort
De gemeente stelt ook dit jaar voor een bepaalde groep kinderen een gratis Zomerpaspoort beschikbaar. Wie hiervoor in aanmerking komt, krijgt dit rechtstreeks van de gemeente Alblasserdam aangeboden.
Meer informatie en updates zijn te lezen op www.zomerpaspoortalblasserdam.nl en de Facebookpagina van het Zomerpaspoort.