ALBLASSERDAM – Kinderen uit de groepen acht van vijf basisscholen in Alblasserdam hebben vrijdag 17 juni 2022 meegedaan aan een zogenoemde ‘run-swim-run’ in recreatiegebied en recreatieplas het Lammetjeswiel in Alblasserdam. Het startsein werd gegeven door wethouder Ramon Pardo. De ‘Run-Swim-Run’ vond tussen 12.00 en 14.00 uur, met een buitentemperatuur van 27 graden Celsius, plaats bij het Lammetjeswiel waar de kinderen begonnen met het ren-onderdeel. Hierna kwamen de kinderen uit bij het strandje. Zij zwommen daarna zo’n 200 meter en sloten af met het lopen van nog eens 750 meter. De deelnemende scholen en kindcentra zijn: De Schalm, Het Palet, De Twijn, Het Kompas en ’t Nokkenwiel.

De werkgroep die deze activiteit organiseert bestaat uit Tanja Laging (directeur De Schalm), Branko Trousset, Wesley Scheepbouwer (docenten bewegingsonderwijs) en Het ABC-Team (Laurens Barnhoorn) Door het kleine budget wat hier voor beschikbaar is, hebben zich een aantal sponsoren aangesloten namelijk; De Nederlandse Triatlon Bond, het Ondernemingsfonds Alblasserdam en de Albert Heijn uit winkelcentrum Makado. Vanuit de Nederlandse Triatlon Bond worden badmutsen gesponsord, het Ondernemingsfonds Alblasserdam heeft de (sport)shirts en de en de startnummers gesponsord. Albert Heijn verzorgde flesjes water en fruit. De atletiekvereniging AAA levert de tijdsregistratie en het bedrijf De Haan hielpen aan blauwe bakken.

“Het zou eerst een triatlon zijn maar nu zwembad Blokweer is gesloten hebben we er een run-swim-run van gemaakt,” meldt de organisatie.

Bij de activiteit was ook de Reddingsbrigade aanwezig.

Deel dit bericht via...