PAPENDRECHT / ALBLASSERDAM – Zaterdag 18 juni 2022 wordt in Papendrecht de jaarlijkse veteranenbijeenkomst gehouden voor veteranen uit Alblasserdam en Papendrecht. De bijeenkomst gaat om 12.00 uur van start met de onthulling van een witte anjerperk bij de begraafplaats bij het oorlogsmonument. Na het hijsen van de veteranenvlag wordt van 12.30 uur tot 17.00 uur een veteranenbijeenkomst gehouden in het gemeentehuis van Papendrecht aan de Markt 22. Voor kinderen is er die dag een rondrit in een militair voertuig.

Veteranen zijn alle (ex)-militairen met de Nederlandse nationaliteit die het Koninkrijk dienden in oorlogsomstandigheden. Of daarmee overeenkomende situaties, zoals vredesmissies in internationaal verband. Denk daarbij aan de Tweede Wereldoorlog en de oorlogen in voormalig Nederlands-Indië en Nieuw-Guinea. Maar ook aan de missies in bijvoorbeeld Cambodja, Ethiopië, Angola, Afghanistan, Mali, Congo, Haïti en voormalig Joegoslavië. Ook personeel van het voormalig Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger (KNIL) en het vaarplichtig koopvaardijpersoneel uit de Tweede Wereldoorlog is veteraan.

Elke veteraan is welkom, zij die geen uitnodiging hebben ontvangen en die ook graag onder het genot van een hapje en drankje deze middag willen bijwonen kunnen dit bericht als uitnodiging beschouwen.

Het programma is hieronder te zien.