ALBLASSERDAM – Om nog meer aan te sluiten bij de belevingswereld en ontwikkelingsniveau van kinderen, is de sport -bso van Wasko Kinderopvang in Alblasserdam verhuisd van Sportcentrum de Blokweer naar sportcomplex Molenzicht. Hierdoor ontstaat een nog nauwere samenwerking met korfbalvereniging CKC Kinderdijk. Dinsdag 14 juni 2022 was de feestelijke opening.

“In de mei- en zomervakanties hebben we hier al onze Vakantie Sport BSO”, aldus Bianca Bollaart, locatiemanager Wasko Kinderopvang. “Wij zijn heel blij dat we nu het hele jaar door gebruik kunnen maken van deze prachtige locatie. Sporten en bewegen zijn belangrijke pijlers in onze organisatie. Op deze locatie kunnen we een compleet en sportief programma aanbieden door vooral veel buiten te spelen en te sporten. ”Els Boon, manager innovatie en strategie vult aan: “We hebben met veel plezier samengewerkt met De Blokweer maar helaas is daar geen gelegenheid om in de buitenlucht te sporten. Onderzoek heeft uitgewezen dat bewegen in de buitenlucht je brein een opkikker geeft. Het zorgt voor een beter humeur en het geheugen wordt verbeterd door regelmatig buiten te bewegen of te sporten. De sportvelden van CKC Kinderdijk zijn hier uitermate geschikt voor.”

“Ook wij zijn blij met deze sportieve samenwerking”, vertelt Arjan de Jonge, voorzitter Korfbalvereniging CKC Kinderdijk. “ Op deze manier maken nog meer kinderen gebruik van de mooie sportfaciliteiten. Zowel binnen in de sporthal als buiten op de velden.”

“Deze verhuizing past helemaal in onze visie op bewegen en sporten tijdens BSO-tijd. Het biedt kinderen plezier en uitdaging en kinderen maken kennis met diverse sporten. Onze Sport BSO is de uitkomst voor kinderen die dol zijn op sporten en in beweging zijn. Daarnaast is er ook ruimte voor andere activiteiten zoals creatieve activiteiten en gezelschapsspelletjes, aldus Bollaart.

Wasko heeft sinds 2015 een Sport BSO in Alblasserdam.

Foto’s: Margreet de Deugd / wethouder Alblasserdam.