ALBLASSERDAM – In natuurgebied het Lammetjeswiel in Alblasserdam zijn vrijdagavond 10 juni tot zaterdagochtend 11 juni 2022 zo’n vijftig kinderen aanwezig. Ze gaan een nachtje kamperen. De kinderen tussen de zeven en twaalf jaar oud slapen vannacht in twee grote legertenten. In de avond is er een spetterend programma met onder meer een bosspel, kampvuur, balspellen en een pyjamafeestje. Zaterdagochtend is er een ontbijt.

Het initiatief voor dit nachtje kamperen komt vanuit de organisatie ‘natuur’lijk alblasserdam in samenwerking met Scouting Alblasserdam en de Natuur-bso van kinderopvang Wasko. Het is 1 van de 50 activiteiten uit het natuurpaspoort dat op alle basisscholen is uitgedeeld. In 2019 hebben ook al eens 50 kinderen bij het Lammetjeswiel gekampeerd. Het idee om het daarna jaarlijks te herhalen werd even onderbroken door corona, maar de organisatie én de kinderen zijn blij dat het nu wel weer door kan gaan.