Advertorial
ALBLASSERDAM – Bouwbedrijf Goedhuis heeft vorige week, slechts 8 maanden na het slaan van de eerste heipaal, het laatste casco van 28 woningen in de wijk Waterhoven in Alblasserdam geplaatst. Hiermee gaat de laatste fase van de ruwbouw van deze woningen in jaren ’30 stijl in. Terwijl er nog hard wordt gewerkt aan de afwerking van de laatste woningen worden de eerste 4 twee-onder-een-kapwoningen en de eerste vrijstaande woning binnenkort al opgeleverd.

Slim bouwen
Goedhuis, onderdeel van de Welstand Groep, realiseert in deze nieuwbouwwijk in totaal 6 vrijstaande woningen, 20 twee-onder-een-kap-woningen en 2 bungalows dankzij het slimme bouwsysteem waarmee ze al vele woningen zeer snel opleverden.

Door gebruik te maken van unieke SIP panelen, die zowel een dragende als een extreem isolerende werking hebben, zijn de woningen die Goedhuis bouwt 30 tot 50% beter geïsoleerd dan de regelgeving vereist. Daarnaast zijn de panelen zo slank dat er gemiddeld 5 tot 15% meer woningoppervlakte overblijft ten opzichte van traditioneel gebouwde woningen.

Conceptontwikkelaar Wilco Flik: “Wij zijn altijd bezig met innovatie en verbetering van ons concept.  Daarnaast kiezen we  te allen tijde voor de meest duurzame materialen en werken we met deze hoogwaardige isolatie om bij te dragen aan een beter klimaat en de planeet zo min mogelijk te belasten. De woningen in Waterhoven zijn gebouwd in jaren ‘30 stijl maar in een modern jasje gestoken en daardoor van alle hedendaagse gemakken en comfort voorzien zonder afbreuk te doen aan de duurzaamheid.”

Sneller
Verregaande prefabricage in eigen fabriek stelt Goedhuis in staat een woning voordeliger maar ook aanzienlijk sneller en efficiënter te bouwen. Voor Waterhoven betekent dit dat het project circa 5 tot 9 maanden eerder klaar is dan wanneer er op traditionele wijze was gebouwd. De oplevering van de overige 23 woningen laat ook niet lang meer op zich wachten; de kopers van deze woningen mogen de komende maanden hun sleutel in ontvangst nemen.

Nieuw woningmodel
En er is goed nieuws voor geïnteresseerden in deze mooie, energiezuinige, gasloze en duurzame woningen in Waterhoven die niet door de loting zijn gekomen. Het ontwerp van de twee-onder-een kap woningen, ook van lokale hand door Brand BBA architecten in Alblasserdam, is in Waterhoven zo goed ontvangen dat dit type woning is opgenomen als nieuw woningmodel in het assortiment van Goedhuis.

Op losse kavels -die men zelf beschikbaar dient te hebben, hierin voorziet Goedhuis niet- is de periode vanaf aanvang van de bouw tot de oplevering zelfs nog korter; er kan dan al in circa 3 maanden worden opgeleverd.

Flik: “We zijn er trots op bij te hebben mogen dragen aan het afbouwen van deze mooie wijk en hopen dat we de gemeente Alblasserdam op bescheiden wijze hebben kunnen helpen met de doorstroming op de Alblasserdamse woningmarkt.”

Open dag
Iedereen die een Goedhuis graag eens van binnen wil bekijken en wil ervaren hoe opvallend prettig het optimale binnenklimaat van Goedhuizen is, is van harte welkom op zaterdag 11 juni tussen 10.00 en 16.00 uur in Heerjansdam. Geïnteresseerden kunnen zich via de website Open huis in Heerjansdam – Goedhuis aanmelden voor de adresgegevens.

Deel dit bericht via...