ALBLASSERDAM – Een jongeman is dinsdagavond 31 mei 2022 met zijn auto uit de bocht gevlogen in de inmiddels beruchte bocht op de Oost-Kinderdijk in Alblasserdam. De ramde de muur en draaide 180 graden. Er ontstond een gat in de muur en een deel van de muur is ‘ingedeukt’ en ontzet. De automobilist uit Alblasserdam bleef ongedeerd. Buurtbewoners gaan graag met de nieuwe wethouders in gesprek om het probleem op dit deel van de dijk te bespreken en te zoeken naar een oplossing. Ieder jaar glijden op dat deel van de dijk namelijk auto’s uit de bocht.

In de afgelopen jaren vonden in de bewuste bocht al vele ongevallen plaats. In 2009 botste een vrachtwagen met bagger tegen dezelfde woning. De woning van mevrouw Van der Koogh – Duurentijdt raakte toen zwaar beschadigd. Volgens buurtbewoners gaat het intussen al om tientallen ongevallen in zo’n tien jaar tijd. In 2019 en in 2020 kwamen diverse auto’s onderaan de dijk tot stilstand. Ook botste een aantal auto’s tegen muren en muurtjes.

Het huis dat dinsdagavond beschadigd is geraakt, wordt binnenkort gerepareerd. De muur op de benedenverdieping zal dan opnieuw vervangen moeten worden. Zo’n 7 jaar geleden is de muur ook al eens vervangen, nadat er een auto tegenaan kwam.

Een automobiliste is dinsdagochtend 17 november 2020 met haar voertuig uit de bocht geraakt op de Oost-Kinderdijk in Alblasserdam. Dit gebeurde in de inmiddels beruchte bocht ter hoogte van het Lammetjeswiel. De bestuurster van de auto raakte eerst een geparkeerde auto, schoot het trottoir op, botste daar tegen een stalen bankje en reed vervolgens achteruit het talud af. De auto kwam onderaan bij het Lammetjeswiel tot stilstand. Politie en ambulance kwamen ter plaatse voor hulp. De vrouw hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Een bergingsbedrijf heeft de auto weer de dijk opgetrokken en afgevoerd.

Op 14 mei 2009 rond zes uur’s ochtends vloog een vijftig ton zware vrachtwagen uit de bocht, die werd bestuurd door een 38-jarige man uit Nieuw-Lekkerland. De auto raakte het huis van Van der Koogh waardoor het voertuig kantelde en een eind over de weg schoof. Hierdoor werd zo’n dertig ton slib uit de dieplader tegen de voorgevel van de slaapkamer gekwakt.

 

Een 49-jarige vrouw uit Rotterdam is zondagochtend 4 oktober 2020 met haar auto tegen een huis langs de Oost-Kinderdijk in Alblasserdam gebotst. Dit gebeurde rond 07.40 uur. De automobiliste gleed in de bocht weg en botste met haar voertuig tegen de woning. Politie en een ambulance kwamen met spoed ter plaatse voor hulp. De bestuurster hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Zaterdagavond rond 21.30 uur vloog op exact dezelfde locatie ook al een auto uit de bocht. De Fiat 500 botste tegen het opstapje bij de deur en moest door een bergingsbedrijf van de weg worden gehaald.

Op de Oost-Kinderdijk in Alblasserdam zijn dinsdagochtend 24 december 2019 twee auto’s, afzonderlijk van elkaar, tegen dezelfde geparkeerde auto gebotst. Eén van de voertuigen belandde na de botsing onderaan de dijk. De bestuurster kwam met de schrik vrij.

ALBLASSERDAM – In de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 oktober 2019 is een bestuurder tegen geparkeerde auto’s gebotst langs de Oost-Kinderdijk in Alblasserdam. Het betreffende voertuig, vermoedelijk een auto, vloog aan het begin van de nacht uit de bocht, raakte een paaltje en botste tegen een geparkeerde auto. Deze geparkeerde auto, botste vervolgens weer tegen een andere auto. De veroorzaker van het ongeval ging er na de botsing vandoor. De eigenaars van de beschadigde voertuigen komen alsnog graag in contact met de botser om de schade verder af te handelen.

ALBLASSERDAM – Een 33-jarige man uit Krimpen aan de Lek is woensdag 30 januari 2019 gewond geraakt bij een ongeval in Alblasserdam. De man reed met zijn auto over de Oost-Kinderdijk en raakte ter hoogte van het Lammetjeswiel van de weg. De automobilist knalde tegen een geparkeerde auto en schoot daarna het metershoge talud af. Net voor het water van het Lammetjeswiel kwam het voertuig tot stilstand. Politie en ambulance kwamen ter plaatse voor hulp.

ALBLASSERDAM – Op de Oost-Kinderdijk in Alblasserdam zijn zaterdagavond 14 januari 2017 twee, elkaar tegemoet rijdende auto’s, op elkaar gebotst. De bestuurster van de auto die uit de richting van Nieuw-Lekkerland kwam, raakte uit de koers, gleed weg over het asfalt en kwam daardoor met de zijkant van haar auto in botsing met de tegemoetkomende auto.

ALBLASSERDAM – Een jonge vrouw is zaterdag 14 januari 2017 met haar auto tegen een huis langs de Oost-Kinderdijk in Alblasserdam gebotst. De automobiliste gleed weg in de bocht, draaide en botste uiteindelijk tegen de gevel van de woning. Zowel aan de auto als aan de gevel ontstond schade. Voor de automobiliste kwamen politie en ambulance met spoed ter plaatse. Een rit naar het ziekenhuis bleek echter niet nodig te zijn. Een bergingsbedrijf heeft de fors beschadigde auto meegenomen.

ALBLASSERDAM – Een 21-jarige man uit Nieuw-Lekkerland is zaterdagochtend 14 februari 2015 met zijn auto uit de bocht gevlogen in Alblasserdam. Dit gebeurde rond 08.30 uur op de Oost-Kinderdijk. De automobilist, die eerlijk toegaf te hard te hebben gereden, gleed weg, botste tegen een paal van een verkeersbord en knalde met de achterkant van zijn voertuig tegen een geparkeerde auto. Deze geparkeerde auto schoot vervolgens weer door tegen een andere auto. Een ambulance kwam met spoed ter plaatse.

ALBLASSERDAM – Bij een botsing tussen een bedrijfsbus en een personenauto, is vrijdag 6 februari 2015 blikschade ontstaan. Het ongeval vond aan het begin van de middag plaats op de Oost-Kinderdijk in Alblasserdam. Er raakte niemand gewond. Foto: Geert Ouweneel.

ALBLASSERDAM – Een auto is zondagavond 18 januari 2015 uit de bocht gevlogen en tegen de gevel van een woning langs de Oost-Kinderdijk in Alblasserdam gebotst. Daarbij raakte de 20-jarige bijrijdster van de personenauto, gewond. De 20-jarige bestuurder uit Nieuw-Lekkerland bleef ongedeerd. Het ongeval gebeurde rond 22.45 uur. Wat de oorzaak van het ongeval is, is niet bekend.
De gewonde Alblasserdamse bijrijdster is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een bergingsbedrijf heeft de beschadigde auto opgehaald.
Door de botsing ontstond schade aan de gevel van het huis. Een aantal stenen brak en een deel van de muur verschoof. Deze schade zal binnenkort worden hersteld.

ALBLASSERDAM – Een 21-jarige vrouw uit Nieuw-Lekkerland is zaterdagochtend 13 november 2021 met haar auto uit de bocht gevlogen op de Oost-Kinderdijk in Alblasserdam. De bestuurster gleed weg in de inmiddels beruchte bocht ter hoogte van het Lammetjeswiel. De auto kwam op de andere weghelft en botste daarna tegen een lantaarnpaal.
Een onderdeel van de lantaarnpaal vloog over het dak en kwam in een achtertuin terecht.
De bestuurster raakte door de botsing lichtgewond en is per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Een bergingsbedrijf heeft de gecrashte auto meegenomen.

 

Deel dit bericht via...