ALBLASSERDAM – Verloop drukkerij in Alblasserdam krijgt op vrijdag 3 juni 2022 het predicaat Hofleverancier uitgereikt. Tijdens een feestelijk moment in cultureel centrum Landvast onthullen commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland Jaap Smit en burgemeester Jaap Paans het wapenschild dat bij het predicaat hoort.

Verloop drukkerij
Verloop drukkerij bestaat honderd jaar en is een echt familiebedrijf. Sinds de oprichting in 1921 door opa Jan Verloop staat nu de derde generatie aan het roer en loopt de vierde zich warm. Van 1928 tot 1996 was de drukkerij te vinden in een voormalige bakkerij aan de Oost-Kinderdijk 189. Na vele verbouwingen en uitbreidingen aan dit pand verhuisde het bedrijf in 1996 naar een nieuw onderkomen op
bedrijventerrein Vinkenwaard. Verloop was jarenlang niet alleen drukker, maar ook uitgever. Dat begon in 1934 met Vraag en Aanbod, een advertentieblad voor Alblasserdam en Kinderdijk. Van kort na de oorlog tot 2006 was Verloop ook uitgever van weekblad De Klaroen dat plaatselijk nieuws en advertenties bevatte. In 2006 deed Verloop het weekblad van de hand, maar de titel bestaat nog steeds. Vandaag de dag is het bedrijf specialist in het vormgeven, drukken en verzenden van magazines en boeken. Ook ontwikkelt het huisstijlen en  promotiemiddelen.

Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier
De Koning kan het recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ toekennen aan kleine en middelgrote ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in hun regio en 100, 125 (of een veelvoud van 25) jaar bestaan. De bestuurders van het bedrijf moeten van onbesproken gedrag zijn evenals de onderneming zelf. Ook moet de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf duidelijk zijn. Alleen het staatshoofd kan het recht tot het voeren van het predicaat Hofleverancier verlenen. Dit predicaat betekent overigens niet dat het bedrijf leverancier is of een andere relatie heeft met het Koninklijk Huis.

Deel dit bericht via...