ALBLASSERDAM – Tientallen kinderen hebben zaterdag 28 mei 2022 meegedaan aan de obstacle experience in het Lammetjeswiel in Alblasserdam. De kinderen gingen om 13.00 uur van start met het klimmen en klauteren over obstakels. Meedoen was gratis.

De organisatie van deze obstacle experience lag geheel in handen van een groep jongeren (Young Leaders), begeleid en getraind door Jeugd-Punt. De jongeren hebben hiervoor de samenwerking gezocht met Young Lions die in het verleden diverse obstakelruns hebben georganiseerd. De Young Leaders onlangs een 10-weekse training afgrond en deze obstacle experience is de eindopdracht van deze training.

De Young Leaders willen met deze activiteit een statement maken dat buiten zijn, buiten spelen en buiten sporten gezond en leuk en gezellig kan zijn.

Voor het evenement was een subsidie aangevraagd en gekregen van ongeveer 900 euro bij ‘Ik ben geweldig’.