ALBLASSERDAM -Jachtenbouwer Oceanco heeft woensdag 25 mei 2022, onder luid scheepsgetoeter, het grootste motorjacht ooit in Nederland gebouwd opgeleverd. De 117 meter lange Infinity (Y719) voer rond 10.30 uur weg bij Oceanco in Alblasserdam. Het jacht werd via de Noord langs de Oost -en West-Kinderdijk gesleept en sloeg op het drierivierenpunt linksaf richting Rotterdam. “Het jacht met zeven dekken heeft elegante binnen- en buitenruimtes, accommodatie voor maximaal 16 gasten en omvat een uitgebreide wellnessruimte met spa, sauna, fitnessruimte en yogastudio,” meldt Oceanco.

Verder meldt Oceanco: “Het jacht beschikt over de beste bemanningsruimtes, mechanische systemen en technologie en een ongekend niveau van comfort aan boord met een bijzondere nadruk op een laag geluids- en trillingsniveau. Na een uitgebreid ontwikkelings- en engineeringproces zijn de romp en actieve stabilisatie slim geoptimaliseerd om zodoende de ‘next generation’ te leveren op het gebied van zowel zeewaardigheid als hydrodynamische efficiëntie.”

Oceancodirecteur Marcel Onkenhout is trots op de samenwerking, waarmee het nieuwe jacht tot stand is gekomen.

In juli 2019 werd het casco naar binnen gebracht in het droogdok bij Oceanco. In oktober 2021 kwam de Infinity toeterend naar buiten en in de afgelopen maanden zijn de puntjes op de i gezet. Het is het 34e jacht dat door Oceanco is gemaakt.