RIDDERKERK – De 20-jarige man uit Eindhoven die in de nacht van zondag 22 op maandag 23 mei 2022 om het leven kwam bij de Haven in Ridderkerk, was op de vlucht voor de beveiliging en de politie. Een beveiliger zag rond 02.30, tijdens zijn surveillanceronde, drie inbrekers bij het containertransferium in Ridderkerk. De inbrekers, die al een flink gat in het hekwerk hadden gemaakt, gingen na het zien van de beveiliging op de vlucht. Eén van hen verstopte zich onder een dieplader bij een bedrijf aan de overkant van de weg. Een ander kon worden aangehouden en de derde man is nog steeds voortvluchtig.

Ruim een uur na de inbraakmelding, rond 03.45 uur ging de chauffeur met zijn dieplader, nietsvermoedend met zijn wagen op pad. De luchtvering werd aangezet en na enkele minuten kwam de vrachtwagen in beweging.

Een agente en de beveiliger die nog steeds aan het zoeken waren, hoorden en zagen dat het goed mis was en dat één van gezochte mannen onder de dieplader lag. Politie, brandweer, traumahelikopter en ambulances werden opgeroepen, maar al snel bleek dat de 20-jarige al was overleden.

De politiehelikopter vloog geruime tijd boven Alblasserdam, Kinderdijk en Ridderkerk op zoek naar de derde verdachte.

De politie heeft op het bedrijventerrein nog urenlang onderzoek gedaan naar het incident. De verkeersongevallenspecialisten hebben ter plaatse de situatie vastgelegd en doen nader onderzoek.

Intussen hoopt de politie via de aangehouden man meer informatie te krijgen over de overleden man en over de voortvluchtige man. Ook wordt er nog gezocht naar inbrekersgereedschap. Er wordt voorzichtig rekening gehouden met de mogelijkheid dat het om drie zogenoemde ‘uithalers’ gaat die op zoek waren naar drugs in een specifieke container. Nader politieonderzoek zal ook daar uitsluitsel over gaan geven.

De aangehouden verdachte is een 27-jarige man uit Heeze.