ALBLASSERDAM – Komend weekend worden de Speedo Jaargangfinales in Leiden gehouden. Deze wedstrijd is een Nederlands Kampioenschap voor minioren.  Hierbij kunnen de beste 18 minioren van Nederland  zich plaatsen voor een bepaalde zwemafstand. Fien Provily en Jordan Neyhoft van zwemvereniging Wiekslag uit Alblasserdam hebben zich hiervoor geplaatst.

Bijzonder is dat Fien uit Nieuw-Lekkerland zich hier al op 7 jarige leeftijd voor heeft weten te plaatsen omdat ze het op moet nemen tegen de leeftijdscategorie 10 jaar en jonger. Fien zwemt op zaterdag 21 mei  de 100 m vrije slag.

Voor de 12 jarige Jordan uit Alblasserdam is het de tweede keer  dat hij zich plaatst voor de Speedo Jaargangfinales. Jordan zwemt aanstaande zondag 22 mei 3 afstanden. De 50 m vrije slag, de 100 m rugslag en de 100 m wisselslag.