ALBLASSERDAM – Zaterdag 21 mei organiseert muziekvereniging Excelsior Alblasserdam een uitwisselingsconcert. Hiervoor is Chr. Muziekvereniging Sursum Corda uit Rijsoord uitgenodigd. Het concert vindt plaats in de Elthetokerk, Blokweerweg te Alblasserdam en begint om 20.00 uur. Om 19.30 uur gaat de zaal open. Beide orkesten geven een optreden en zijn heel blij om weer na erg lange tijd een concert te kunnen geven. Het concert is laagdrempelig en gratis; iedereen is van harte welkom voor een avondje heerlijke muziek. Het programma is afwisselend; koraalmuziek, musicalmuziek, marsmuziek en popliedjes. Voor ieder wat wils.

De Chr. Muziekvereniging Sursum Corda Rijsoord bestaat uit een slagwerkgroep en een fanfare-orkest. Het fanfare-orkest bestaat momenteel  uit  25 leden en  staat ruim 10 jaar onder enthousiaste leiding van dirigente Truus Mighielsen-Muizer.

Muziekvereniging Excelsior Alblasserdam heeft een harmonie-orkest, heeft 30 leden en staat onder de enthousiaste leiding van dirigent Dominique Capello.