ALBLASSERDAM – De politie heeft zondag 15 mei 2022 opnieuw uitgebreid onderzoek gedaan op de Edisonweg in Alblasserdam, waar anderhalve week geleden twee jonge vrouwen uit Alblasserdam om het leven kwamen bij een aanrijding. Verkeersongevalsspecialisten van de politie kwamen ter plaatse voor nog meer onderzoek. In de nacht van het ongeval is er ook al een uitgebreid onderzoek geweest en ook afgelopen week vond er onderzoek plaats. Zondag kwamen de agenten weer naar de kruising.

Eén van de belangrijkste vragen die de politie nog beantwoord wil zien, is: wie reed er in de bewuste nacht van 5 op 6 mei 2022 op de kruising door rood? Ook wordt onderzocht met welke snelheden er is gereden.

De forensische opsporing van de politie laat weten: “Hoe lang een onderzoek duurt is vooraf nooit te voorspellen;  waarheidsvinding laat zich immers niet in tijd uitdrukken. Waar vorige week een dodelijke aanrijding met 2 slachtoffers plaatsvond, zijn onze specialisten van FO-Verkeer vandaag bezig geweest om de vorige week verkregen en inmiddels geïnterpreteerde gegevens van een verkeersregelinstallatie, te onderzoeken en valideren. Dit alles om uiteindelijk tot de mogelijke toedracht van het ongeval te kunnen komen, en op deze wijze alle betrokkenen recht te doen.”

Twee vrouwen uit Alblasserdam, van 18 en 19 jaar oud, reden 6 mei op een snorscooter vanaf het Molenpad richting de Grote Beer in Alblasserdam. Bij het oversteken van de Edisonweg, werden zij, aangereden door een automobilist uit Papendrecht. Beiden overleefden de aanrijding niet. De Papendrechter reed veel harder dan de 30 kilometer per uur die daar gold in verband met de werkzaamheden. Justitie verdenkt de twintiger daarom van doodslag. De man zit voorlopig vast. De politie onderzoekt ook wie de bijrijder in de auto was en waarom hij wegrende na de aanrijding. Deze bijrijder heeft zich inmiddels bij de politie gemeld en is dus bekend.

De kruising Grote Beer / Edisonweg is een ‘gekeurde’ kruising, die aan allerlei eisen voldoet als het gaat om de verkeersregelinstallatie (VRI). Via geavanceerde techniek die in deze VRI wordt gebruikt, hoopt men meer informatie te kunnen achterhalen over de oorzaak van het ongeval.

Vanwege al het onderzoek, liggen ook de werkzaamheden aan de nieuwe busbaan deels stil. De oplevering van deze busbaan, zal daarom later zijn, dan vooraf werd gemeld.

Deel dit bericht via...