ALBLASSERDAM – De truckerstocht die zaterdag 14 mei 2022 wordt gehouden in de Alblasserwaard gaat door, maar er zal niet geclaxonneerd worden in Alblasserdam in verband met de rouw waarin het dorp gedompeld is naar aanleiding van de dodelijke schietpartij en het dodelijke scooterongeval van afgelopen vrijdag. Ook de kermis gaat door, maar wordt tijdens de uitvaarten op vrijdag 13 mei stilgelegd.

Op 6 mei zijn in Alblasserdam vier mensen om het leven gekomen en raakten twee mensen zwaar gewond. ,,De onvoorstelbaarheid van deze situatie in ons dorp voert de boventoon. Er is een enorme betrokkenheid bij de mensen die het aangaat. Wat je ziet in het dorp is dat er op verschillende manieren met de situatie wordt omgegaan. Sommigen kennen mensen die direct betrokken waren bij het incident. Voor anderen gaat het leven door, en dat is ook goed. Er is altijd weer een dag erna, hoe triest en onbeschrijfelijk de dag van vrijdag ook was”, zegt burgemeester Paans. De burgemeester roept op om naar elkaar om te kijken en elkaar een luisterend oor te bieden.

Aangepast programma voor evenementen
De burgemeester heeft een zorgvuldige afweging gemaakt over de geplande evenementen in deze rouwfase. Daarbij nam hij in gedachten dat rouwverwerking een proces is dat ieder mens anders beleeft. De verenigingen en instellingen bepalen zelf of zij hun activiteiten door willen laten gaan. In samenspraak met de organisatoren van de kermis en de truckerstocht is besloten om hun programma aan te passen. Zo wordt de kermis stilgelegd rondom de uitvaarten en zal de truckerstocht niet claxonneren in Alblasserdam.

Rouwstand
Op initiatief vanuit de samenleving worden op vrijdag 13 mei de molens in rouwstand gezet en hangen in Alblasserdam vele vlaggen halfstok. Om deze reden start de kermis dit jaar op vrijdag 13 mei om 18:00 uur met gedempt geluidsniveau.

Foto: archief Cees van der Wal.

Deel dit bericht via...