ALBLASSERDAM – De 24-jarige man uit Papendrecht die afgelopen vrijdag twee jonge vrouwen uit Alblasserdam aanreed, wordt verdacht van doodslag. Dit betekent dat het Openbaar Ministerie er vanuit gaat dat de man zeer verwijtbaar heeft gehandeld. Bij het ongeval kwamen vrouwen van 18 en 19 jaar oud om het leven. De Papendrechter werd vrijdag direct aangehouden zit nog steeds vast. Hij wordt maandag 9 mei 2022 voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Doodslag is bij verkeersongevallen de zwaarste beschuldiging in het strafrecht. Subsidiair wordt de man het overtreden van artikel 6 van de wegenverkeerswet ten laste gelegd. Mocht doodslag niet bewezen kunnen worden, wil het OM vervolgen voor artikel 6. Daar waar bij artikel 6 alleen schuld vastgesteld moet worden, moet bij doodslag ook opzet bewezen worden. Opzet houdt hier niet in dat de automobilist bewust deze twee vrouwen aanreed, maar dat hij zo gevaarlijk reed, dat hij daardoor bewust de aanmerkelijke kans heeft aanvaard dat er een verkeersongeluk met dodelijke afloop zou plaatsvinden.

Het Openbaar Ministerie is gevraagd waarop de tenlastelegging is gebaseerd. Er wordt gezegd dat de verdachte in ieder geval te hard heeft gereden. Of de verdachte ook het rode verkeerslicht heeft genegeerd, wordt onderzocht. Het OM wil nog niet ingaan op de details, maar laat weten dat er na de voorgeleiding van vanmiddag mogelijk wel meer informatie over gedeeld kan worden door justitie.

Het dodelijke verkeersongeval gebeurde vrijdag 6 mei op de kruising Molenpad / Edisonweg, nabij de Grote Beer in Alblasserdam. De tieners op de snorscooter kwamen vanaf het Molenpad en reden richting Alblasserdam. De automobilist die de twee aanreed, kwam vanaf Papendrecht en reed richting Alblasserdam. Het ongeval gebeurde rond 01.30 uur. De 19-jarige overleed ter plaatse en de 18-jarige overleed later in het ziekenhuis.

De 24-jarige bestuurder van de auto uit Papendrecht bleef bij het ongeval ongedeerd. Hij reed na de botsing een paar honderd meter door, stopte alsnog en liep terug naar de plaats van het ongeval. Hij werd aangehouden en is verhoord. De automobilist had niet gedronken en geen drugs gebruikt.

De rechter-commissaris bekijkt maandag of de verdachte langer vast blijft zitten of op vrije voeten komt, in afwachting van de zaak. Of de man schuldig in aan doodslag dan wel artikel 6 WVW, zoals het OM denkt, wordt pas later bepaald door de rechtbank. Tot die tijd is de Papendrechter verdachte.

Deel dit bericht via...