ALBLASSERDAM – Tientallen mensen hebben langs de Edisonweg in Alblasserdam bloemen gelegd naast de plek waar afgelopen vrijdag 6 mei 2022 de vriendinnen Esmee (19) en Ilse (18) uit Alblasserdam om het leven kwamen bij een aanrijding. De tieners reden op hun snorscooter richting Alblasserdam en werden geschept door een automobilist uit Papendrecht. Esmee overleed ter plaatse en Ilse overleed later in het ziekenhuis. Beiden worden vrijdag begraven. De overlijdens hebben, samen met de schietpartij bij de zorgboerderij op dezelfde dag, diepe indruk gemaakt in het dorp. Burgemeester Jaap Paans heeft namens het college en de gemeenteraad bloemen gelegd.

Burgemeester Paans: “Twee prachtige meiden werden slachtoffer. Vrienden en dierbaren verzamelden er om hun verdriet en warme herinneringen te delen. Hartverwarmend te zien hoe onze jeugd omziet naar elkaar.”

Ook bij de zorgboerderij ging Paans zaterdag langs met bloemen namens het college en de raad. “Na de inktzwarte dag van gisteren zojuist bij zorgboerderij Tro Tardi bloemen gelegd als teken van meeleven met alle betrokkenen, slachtoffers en nabestaanden. Fijn om al veel tekenen van meeleven te zien en te vernemen van Alblasserdammers die omzien naar hun getroffen medemens.”

Bij de zorgboerderij werd vrijdag door een man uit Oud-Alblas op vier personen geschoten. Een 34-jarige vrouw uit Alblasserdam en een 16-jarig meisje uit Dordrecht overleden ter plekke. Een 20-jarige vrouw uit Alblasserdam en een 12-jarige jongen uit Hendrik-Ido-Ambacht zijn zwaargewond geraakt en liggen in het ziekenhuis.

In veel kerken is zondag stilgestaan bij het grote verdriet dat Alblasserdam vrijdag trof. In de Ichthuskerk werd een moment van stilte gehouden. De dominee bad voor de familie van de slachtoffers en de gewonden in het ziekenhuis.

https://youtu.be/bz-fWgRhBPA

Deel dit bericht via...