ALBLASSERDAM – In opdracht van de gemeente Alblasserdam wordt woensdag 4 mei 2022 de grote voorjaarsschoonmaak gehouden van het strand bij het Lammetjeswiel in Alblasserdam. De werkzaamheden vinden plaats tussen 07.00 en 16.00 uur. Met behulp van een machine gaat het zand meerdere keren door een zeef. Zo kan hondenpoep, papier, blik, glas, takken, bladeren en andere vervuiling eruit worden gehaald en worden afgevoerd. Het strand is daarna klaar om badgasten en andere bezoekers te ontvangen. De aanleg van het hondenstrandje bij het Lammetjeswiel gaat definitief niet door.

Het hondenstrandje zou deze week geopend worden, maar zo ver is het niet gekomen. De aanwezigheid van de bever heeft roet in het eten gegooid. Tijdens de voorbereidingen voor de werkzaamheden zijn er beversporen ontdekt op de plek waar het hondenstrandje gepland staat. “En de bever wordt beschermd door de wet Natuurbescherming. Bestaande activiteiten mogen doorgaan, zoals zwemmen en vissen, maar er mogen geen nieuwe activiteiten gestart worden,” zo laat de gemeente Alblasserdam weten.

Op de vraag of andere dingen, zoals het plaatsen van de pomp die blauwalg tegen moet gaan en het verversen van het strand wel door kunnen gaan, antwoordt de gemeente: “Deze voorbeelden behoren tot de bestaande activiteiten. De bever heeft zich in het Lammetjeswiel met deze activiteiten gevestigd. Het nieuwe hondenstrandje mag volgens de wet Natuurbescherming niet binnen de zone van de bever.”

De wens voor een hondenstrandje in Alblasserdam is er al enkele jaren. Tussen mei en oktober mogen honden namelijk niet op het normale strandje en bij het aangrenzende water van het Lammetjeswiel spelen. Het idee is daarom om enkele tientallen meters verderop een plek te maken waar honden wel kunnen zwemmen en waar ze makkelijk in en uit het water kunnen komen.

Deel dit bericht via...