NIEUW-LEKKERLAND/ OUD-ALBLAS – In Nieuw-Lekkerland en Oud-Alblas zijn deze week twee mensen Koninklijk Onderscheiden. Wijnand Groenendijk uit Nieuw-Lekkerland en Henk van Wijngaarden werden benoemd tot Lid in Orde van Oranje-Nassau. Wijnand Groenendijk is in de regio onder meer bekend vanwege zijn grote inspanningen voor een reanimatienetwerk met burgerhulpverleners. Hij redde meermaals het leven van iemand door te reanimeren. Samen met zijn mede burgerhulpverleners waren er al meer dan 40 geslaagde reanimaties. Binnen de kerkelijke gemeente Kinderdijk-Middelweg is Wijnand Groenendijk zeer actief. Tot op de dag van vandaag is hij coördinator bedrijfshulpverlening, maar ook is hij van 1996-2016 voorzitter geweest van de activiteitenraad.

Hij is voorzitter geweest van de Lentemarkt- en Molenmarktcommissie, daarnaast ging hij 20 jaar mee op jeugdkamp. Wijnand is een betrokken en instructeur bij de EHBO-vereniging van Nieuw-Lekkerland. Ook heeft hij zich jarenlang als vrijwilliger ingezet voor de stichting Kids Moving the World.

Henk van Wijngaarden zet zich al vele jaren in als ambtsdrager (ouderling) binnen de Hervormde gemeente. In andere verbanden heeft hij een positieve bijdrage geleverd aan het opbouwen van werkvormen en organisaties die ontplooiing en ondersteuning tot doel hadden, zoals de plaatselijke koffiebar “De Schor” in Papendrecht en “Bouwgarant“ in de aannemerswereld. Henk heeft ook zijn bijdragen geleverd aan de Rotaryclub in Papendrecht.

Wijnand Groenendijk.

 

Henk van Wijngaarden

Deel dit bericht via...