Advertorial
ALBLASSERDAM – Winkelend publiek in het Makado, is vrijdagavond 11 februari 2022 liefdevol welkom geheten in het  winkelcentrum van Alblasserdam. De bezoekers kregen een cadeautje in de vorm van een kaart met kaarsjes. De boodschap: welkom terug in het winkelcentrum! In de afgelopen periode moesten de winkels meer dan eens dicht of moesten eerder op de dag al sluiten. Inmiddels zijn de coronamaatregelen versoepeld en is het publiek weer meer dan welkom op de reguliere openingstijden.

Hema
Dat het Makado niet alleen een winkelcentrum is, maar ook een sociale ontmoetingsplek, is goed zichtbaar bij bijvoorbeeld de Hema. “Het is fijn om mensen weer te verwelkomen met een lekkere kop koffie en broodjes,” vertelt filiaalmanager Peter Spoel.

The Stone
Teddy van kledingwinkel The Stone vindt het heerlijk dat de volledige openingstijden weer gehanteerd kunnen worden. “Wij zijn relatief nieuw in het winkelcentrum. Onze opening was gepland en toen kwam de lockdown. Het is leuk om te merken dat de Alblasserdammer ons langzaamaan weet te vinden. We hebben voor elk wat wils; kleding voor heren en dames, tassen, sieraden.”

Goudreinet
Groente –en fruitwinkel De Goudreinet in het Makado bleef als essentiële winkel in de afgelopen tijd grotendeels open. “Maar we zijn blij dat alle andere winkeliers in ons winkelcentrum ook weer volledig open zijn. Het brengt weer meer gezelligheid terug in het winkelcentrum,” vertelt Priscilla van de Goudreinet.

Kom lokaal shoppen
Bij DA Mooi Parfumerie van Zessen is ook een opgewekte sfeer. Marja van Zessen: “Het is heerlijk dat de koopavond weer terug is en de meeste winkels zelfs tot 21.00 geopend zijn op vrijdagavond. We merken dat de mensen hier nog niet helemaal aan gewend zijn. Toch is dit wel belangrijk voor het winkelcentrum, want de landelijke ketens beslissen vaak hun openingstijden op basis van het aantal bezoekers. Daarom wil ik iedereen oproepen om lokaal te blijven shoppen in Alblasserdam. Je kunt gratis parkeren, er is geen leegstand en je kunt op diverse plekken een kopje koffie bestellen. Wees welkom!”

33 winkels en 3 horecapunten
In winkelcentrum Makado zijn 33 winkels en 3 horecapunten. Naast de twee grote supermarkten Lidl en Albert Heijn zijn er veel specialisten in eten, zoals de slager, groenteboer, bakker en kaasboer. Verder vind je hier ook grote ketens terug zoals de Wibra, Terstall, Blokker, Xenos, Hema, Primera en DA.

Shoppen
Winkeliersvereniging Makado meldt: “Je kunt in het Makado heerlijk shoppen voor een nieuwe outfit, bijpassende sieraden en tassen, maar ook zeker voor die bijpassende bril. En wanneer je het helemaal af wil maken hebben we ook nog drie kapsalons in het winkelcentrum. Vergeet je interieur niet. ThuisIn levert je graag het juiste advies. De telecomwinkel, schoenmaker en bloemist. Je hoeft het dorp niet uit voor je boodschappen. Voor een broodje, kop koffie, of andere lekkernijen kun je natuurlijk terecht bij de Hema en Delifrance. Pizza to go bij San Remo of een lekker frietje bij Arie Bakker vandaan.”

Activiteiten
Regelmatig organiseert het winkelcentrum activiteiten voor het publiek. Afgelopen december werden de winnaars van de Facebookactie door het dorp gereden met de arrenslee en afgelopen week was de valentijnsactie in volle gang. Mensen konden gratis een kaart versturen naar hun valentijn en kans maken op een mooi cadeaupakket. De promodames deelden afgelopen vrijdag liefdevolle presentjes uit aan het winkelende publiek. Gemaakt door Cado & Zo en aangeboden door de winkeliers.

 

Deel dit bericht via...