ALBLASSERDAM – In de afgelopen week zijn 478 Alblasserdammers positief getest op corona; 133 daarvan werden op donderdag 27 januari 2022 bekend gemaakt. Niet eerder waren er zoveel nieuwe positieve testen in één week en op één dag. De coronabesmettingen in Alblasserdam lijken vooralsnog niet te leiden tot grote druk op de ziekenhuiszorg, want volgens de laatste cijfers op de website van het RIVM zijn er in de afgelopen periode nauwelijks ziekenhuisopnames geweest.

In het totaal zijn er in de afgelopen twee jaar, via de GGD, 5912 positieve coronatests afgenomen bij Alblasserdammers. In werkelijkheid is het aantal positieve testen nog groter, omdat niet iedereen zich bij de GGD laat testen.

In Alblasserdam is, volgens de cijfers van het RIVM, ongeveer 75 procent van de volwassenen gevaccineerd.