KINDERDIJK – Vanuit de bakkerswinkel van bakker Stam aan de Molenstraat in Kinderdijk wordt binnenkort toch weer brood verkocht. Dankzij de inzet van inwoners van Kinderdijk en het geld vanuit de Stichting Elshout wordt het pand van bakker Stam gekocht. Het is de bedoeling dat bakkerij Van der Grijn uit Groot-Ammers de winkel gaat bevoorraden. Dat meldt Het Kontakt dinsdag 25 januari 2022.

Vorige maand werd bekend dat bakkerij Stam in Kinderdijk zou stoppen, vanwege gezondheidsredenen en een tekort aan bakkers.

Ons Dagelijks Brood
Al snel ontstond in Kinderdijk een idee om de winkel te behouden. Eind 2021 werd daarom bij de Kamer van Koophandel de Stichting Ons Dagelijks Brood geregistreerd. Deze stichting bestaat uit voorzitter Peter Paul Klapwijk, Peter Johannes Stam als penningmeester en Minka Vivace Zeilstra als secretaris. In de afgelopen weken is er gewerkt aan een plan dat financieel haalbaar lijkt te zijn.

Stichting Elshout
Inmiddels is duidelijk dat de Stichting Elshout het pand gaat kopen en dat de stichting Ons Dagelijks Brood de winkel van hen gaat huren. De stichting Elshout werd in het leven geroepen door postcodeloterijwinnaar Piet de Bruin (1947-2017). De rasechte Kinderdijker won in 2004 de hoofdprijs van 7,5 miljoen euro in de Postcode Loterij. De Bruin overleed in 2017. Zijn vermogen kwam grotendeels terecht in de Stichting Elshout.

Een uitgebreid interview met onder meer Peter Paul Klapwijk is aanstaande donderdag te lezen in Het Kontakt.