ALBLASSERDAM – Een aantal bewoners van de Kraanbaan in Alblasserdam is het zat dat er iedere week zoveel zwerfvuil wordt achtergelaten op het Zuiderstek. Ieder weekend staan op de parkeerplaatsen nabij de portiersloge auto’s met jongeren. “Naast geluidsoverlast (op vrijdag en zaterdag tot diep in de nacht – half vier) is dit het resultaat wat jongeren achterlaten. Van eetbare afvaltroep tot wietzakjes en flessen whiskey,” laat één van de buurtbewoners, die het achtergelaten afval op de foto heeft gezet, weten.

De buurtbewoonster vervolgt: “En dit gebeurt overigens niet alleen in het weekend, maar dagelijks van ‘s middags tot ‘s avonds laat (‘s nachts) verzamelen zich vele jongeren met auto’s op deze parkeerplaats.”

De plek wordt zeer regelmatig schoongemaakt door medewerkers van de gemeente, maar dat is volgens de buurtbewoonster niet de oplossing: “Spreek die jongeren er op aan.”