ALBLASSERDAM – Het voorval van maandag 17 januari 2022 in de Troelstrastraat in Alblasserdam blijkt te gaan om een grap op het medium TikTok. Maandagmiddag werden 5-jarige kinderen door twee personen in een auto aangesproken. Volgens de kinderen werd er geroepen: “Kom naar de auto! We hebben lekkere snoepjes. Kom, Kom.” De kinderen renden weg en vertelden thuis het verhaal. Direct werd de politie gebeld en gingen buurtbewoners op zoek naar de mannen en de auto.

De camerabeelden in de buurt werden nagekeken. Daarop waren diverse auto’s te zien. Een auto kwam overeen met de kleur en vorm die de kinderen hadden opgegeven. Ook de opgegeven uiterlijke kenmerken van de twee personen in de auto kwamen overeen. Op de auto stonden grote letters van een bezorgbedrijf.

De politie heeft dinsdag 18 januari 2022 contact opgenomen met dit bezorgbedrijf. Toen bleek dat alles ‘slechts’ een grap was voor op sociaal medium TikTok. Een minderjarige jongen was met zijn bezorgende broer op pad en dacht dat het wel leuk zou zijn om te doen alsof hij een kinderlokker was, terwijl hij dit met zijn telefoon filmde en op TikTok plaatste.

De politie heeft de minderjarige jongen aangesproken op de ‘grap’. De jongen heeft spijt betuigd en had geen idee van de impact die het voorval heeft gehad op de 5 jaar oude kinderen, hun ouders en de mensen in de wijk.

Overigens lijkt dezelfde grap minstens nog tweemaal te zijn uitgehaald in de afgelopen periode in Alblasserdam. Of dat om dezelfde dader ging, is niet duidelijk. Tips hierover zijn welkom bij de politie via 0900-8844.