Dit verhaal heeft inmiddels een vervolg gekregen. Het blijkt te gaan om een TikTok-grap. De update is hier te lezen.

ALBLASSERDAM – In de Troelstrastraat in Alblasserdam is maandagmiddag 17 januari 2022 consternatie ontstaan, nadat twee mannen in een auto kinderen hadden aangesproken. Volgens de 5-jarige kinderen werd er geroepen: “Kom naar de auto! We hebben lekkere snoepjes. Kom, Kom.” Een buurtbewoonster zag het voorval vanuit huis en was direct alert, omdat ze zag dat de kinderen werden aangesproken door vreemden.

De kinderen gingen niet in op het voorstel en zijn rennend naar huis gegaan. Eén van de ouders heeft direct daarna de politie gebeld.

Volgens de kinderen werden ze aangesproken door twee ‘bruine mannen’. De bestuurder zou iets op zijn hoofd hebben gehad. Een muts of capuchon. Ze werden aangesproken via het raampje aan de bijrijderszijde. Eén van de mannen zou later ook nog zijn uitgestapt. Wat voor auto het precies was, wisten de kinderen niet. “Een beetje bruin met grijs en zwarte auto. Een soort Mini,” wist één van de kinderen te vertellen.

Buurtbewoners hebben met elkaar nog gezocht naar de mannen en auto, maar hebben niets meer gevonden. In de wijk worden camerabeelden bekeken. Wat de intenties waren van de mannen, is niet duidelijk. Wel zit de schrik er bij de ouders en buurtbewoners goed in. De kinderen werden gecomplimenteerd vanwege het feit dat ze niet op het voorstel zijn ingegaan, maar zijn weggerend.

Mensen die tips hebben over het voorval, dat rond 16.00 uur plaatsvond, kunnen de politie bellen op het nummer 0900-8844.