ALBLASSERDAM – Een 52-jarige man uit Alblasserdam is in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 januari 2022 gewond geraakt bij een vechtpartij in de Groen van Prinstererstraat in Alblasserdam. Rond middernacht ontstond er ruzie tussen de 52-jarige man en een 21-jarige man. Even daarvoor was er in de straat een woordenwisseling met een buurtbewoonster. Daarbij zouden ook racistische dingen zijn geuit. De 21-jarige was hier boos om en liet dit in de woning van de 52-jarige man duidelijk merken.

De 52-jarige man vertelt: “De vriend van m’n dochter was hard aan het schelden en zei dat hij de buurvrouw zou neersteken. Ik heb gezegd dat hij dat niet zou gaan doen. Hij pakte een mes uit de keuken.”

De vijftiger wilde de twintiger, die alcohol had genuttigd, tegenhouden. Hierop werd de man nog bozer en ontstond er een worsteling die binnenshuis startte en buiten verder ging. Het keukenmes was inmiddels losgelaten, maar eenmaal buiten werd er nog een zakmes tevoorschijn gehaald. Hiermee werd uitgehaald en daarbij raakte de 52-jarige gewond aan zijn oor.

De politie kwam niet veel later met diverse wagens ter plaatse voor een melding over een steekpartij.

De twintiger uit Rotterdam was intussen opgehaald door een neef. De twee vertrokken in een auto en zijn nog niet aangetroffen. Vooralsnog zijn er geen personen aangehouden.De politie doet verder onderzoek naar de zaak. De 52-jarige Alblasserdammer heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. De man is blij dat hij er relatief goed vanaf is gekomen en dat voorkomen is dat de buurtbewoonster is neergestoken.