ALBLASSERDAM – 120 inwoners van Alblasserdam gaan op zaterdag 15 januari 2022 op pad om zoveel mogelijk zwerfvuil in Alblasserdam op te ruimen. Zij doen dit onder leiding van Alblasserdammer Peter van der Spoel die de actie voor de elfde keer organiseert. Daar waar Van der Spoel bij eerdere acties nog wel eens media-aandacht nodig had, om extra vrijwilligers te werven,  moet hij nu ‘nee’ verkopen aan mensen die ook nog willen aansluiten. De mensen die in het verleden zijn geworven, blijken namelijk nog steeds te willen opruimen.

Peter van der Spoel heeft de deelnemers van de vorige edities gemaild met de vraag of zij weer mee willen doen.”Na twee dagen had ik al zestig aanmeldingen en intussen is het maximumaantal deelnemers van 120 al bereikt. Het is wel vreemd om de inschrijving te moeten sluiten, want daarmee worden er ook mensen teleurgesteld.”

Alle deelnemers krijgen via Van der Spoel de benodigde opruimspullen en een route, zodat het Damdorp op 15 januari zo schoon mogelijk gaat worden. “Ik ben enorm trots op deze opruimers,” aldus Van der Spoel van het initiatief Alblasserdam Schoon.

Het schoonmaakinitiatief werd in 2019 genomen door Peter van der Spoel genomen.

Foto: opruimactie 2019, toen er nog geen coronamaatregelen waren.