ALBLASSERDAM – Bij de politie-inval in de Blokmakersstraat in Alblasserdam is niet alleen een vuurwapen aangetroffen, maar zijn ook munitie en drugs gevonden. Dat bevestigt de politie donderdag 6 januari 2022. Om welke hoeveelheden het precies gaat, meldt de politie niet. Wat betreft de drugs gaat het volgens de politie in ieder geval om grotere hoeveelheden dan voor eigen gebruik.

De politie deed op 4 januari 2022 een huiszoeking, nadat er op oudejaarsdag iemand met een vuurwapen was bedreigd. Eerst werd er op De Helling een 35-jarige automobilist aangehouden. Dit gebeurde met getrokken politiewapens. Een uur later vond de inval in de woning plaats. Een 47-jarige man en een 40-jarige vrouw, beiden uit Alblasserdam, die in de woning aanwezig waren, zijn aangehouden. De politie zoekt uit wie er bij het bezit van het vuurwapen, maar ook van de munitie en drugs zijn betrokken.