ALBLASSERDAM – Het CDA in Alblasserdam heeft deze week de kieslijst bekend gemaakt voor de komende gemeenteraadsverkiezing in Alblasserdam. Eerder werd al bekend gemaakt dat Margreet de Deugd lijsttrekker zou worden. De overige leden op de lijst zijn: Arco Strop, Erno Hartsuiker, André Ruikes, Robert van der Rhee en Jan de Kok. Arjan Kraijo, ook van het CDA, was vanaf 2014 wethouder in het dorp en stopt in 2022 als wethouder in Alblasserdam.

In een persbericht laat het CDA weten: “Het CDA Alblasserdam wenst alle inwoners van Alblasserdam een goed en gezond nieuwjaar toe. Met een team enthousiaste en bevlogen Alblasserdammers gaan we in 2022 voor een goed en betrokken bestuur van ons dorp. Ook na twee vruchtbare collegeperiodes met onze wethouder Arjan Kraijo (vanaf 2014), waarin zich al diverse goede ontwikkelingen voor de inwoners hebben voorgedaan, blijft er nog genoeg te wensen over. Het CDA Alblasserdam blijft er onverminderd aan werken om ook die wensen te realiseren. Het CDA Alblasserdam vindt het belangrijk dat iedereen zich hier thuis voelt en we zetten ons in voor verbinding tussen inwoners. Er moeten voldoende woningen zijn voor zowel jong als oud, zonder dat dit ten koste gaat van wonen in een groene en gezonde leefomgeving en ons cultureel erfgoed. We geloven in samenwerking van verschillende partijen om met en voor elkaar de zorg passend en betaalbaar te houden. Dat moet in een dorp als Alblasserdam met veel sociale verbanden mogelijk zijn.”

Verder meldt de partij: “Het team CDA Alblasserdam is klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Naast Margreet de Deugd, die al eerder werd aangekondigd als lijsttrekker, hebben de leden nu ook de overige namen op de CDA-lijst vastgesteld: Arco Strop, Erno Hartsuiker, André Ruikes, Robert van der Rhee en Jan de Kok. Arco Strop en Margreet de Deugd zijn op dit moment raadslid, Erno en Jan burgerraadslid. Alle vier zijn ze zeer goed ingevoerd in de verschillende beleidsterreinen van de gemeente Alblasserdam. Robert van der Rhee was tot 2014 burgerraadslid en maakte deel uit van de Jongerengemeenteraad. Andre Ruikes is momenteel voorzitter van CDA Alblasserdam, van 1992 tot 2010 raadslid geweest en komt de fractie nu weer versterken. Huidig raadslid Arie van ‘t Zelfde neemt na 16 jaar lokale politiek afscheid. De fractie van CDA Alblasserdam zal echter nog graag gebruik blijven maken van zijn expertise op verschillende terreinen.”

De volledige kandidatenlijst is te vinden op de website van CDA Alblasserdam.

Van links naar rechts staan: Robert van der Rhee, Margreet de Deugd, Jan de Kok, André Ruikes, Erno Hartsuiker en Arco Strop.