NIEUW-LEKKERLAND – De politie heeft maandagmiddag 3 januari 2022 een 23-jarige Nieuw-Lekkerlander aangehouden in de Lage Boezem. De politie kreeg aan het begin van de middag een melding over een mogelijke bedreiging in een woning. In huis was een verwarde jongeman. Hij had een schaar in z’n broekzak. Gevreesd werd dat hij daar zichzelf of anderen iets mee zou aan doen. Diverse politie-eenheden stelden zich op bij de Standerdmolen en vanuit de politiehelikopter werd van bovenaf meegekeken.

Uiteindelijk kwam ook het Team Parate Eenheid (TPE’er) ter plaatse. Terwijl de TPE’ers nog bezig waren met ‘omhangen’, gaven observanten door dat de jongeman de woning verliet en naar een busje liep. Hierop gingen alle agenten vol gas naar de Lage Boezem.

De twintiger werd aangehouden, gefouilleerd en meegenomen. Wat er precies met de Nieuw-Lekkerlander gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Zijn ouders hopen dat hij passende hulp krijgt en accepteert.