ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam organiseert dit jaar geen vuurwerkafvalinzameling. “Omdat het afsteken van vuurwerk verboden is, kunt u na de jaarwisseling geen vuurwerkafval inleveren bij de gemeente,” meldt de gemeente Alblasserdam.

In voorgaande jaren werd vaak een inzamelactie georganiseerd, waarbij met name kinderen op pad gingen om Alblasserdam op te ruimen en te ontdoen van alle vuurwerkresten. Voor elke ingeleverde zak met vuurwerkafval, ontving men een beloning.

Hoewel het afsteken van vuurwerk, met uitzondering van categorie F1-vuurwerk, dit jaar verboden is, wordt in Alblasserdam wel de hele dag door vuurwerk afgestoken. Het vuurwerkverbod, waar veel mensen zich niet aan houden, is door het kabinet landelijk ingevoerd als coronamaatregel en is bedoeld om vuurwerkslachtoffers te voorkomen, zodat de zorg niet overbelast raakt.

Vuurwerkresten horen afgevoerd te worden via het restafval.