ALBLASSERDAM – Voor de derde keer deze maand is de brandweer van Alblasserdam woensdag 29 december 2021 uitgerukt voor een brandje in het Bos Rijkee in Alblasserdam. In het natuurgebied was een autoband en afval in brand gestoken. Ook waren er weer deodorantbusjes tot ontploffing gebracht. De brandweer heeft een paar emmers water over het vuur gegooid en kon daarna met vervolg. De jeugdige daders vluchtten richting de Plantageweg.

 

De brandweer van Alblasserdam rukte zaterdagavond 11 december 2021 ook al uit voor een brandende container in het Bos Rijkee in Alblasserdam. Aan de kant van het Makado hadden kinderen brand gesticht in een container. Met een deodorantbusje werd het vuur aangewakkerd. Het busje werd in de bak gegooid en ontplofte. Omstanders belden de brandweer en vroegen aan de meldkamer om politie mee te sturen, zodat de daders aangesproken zouden kunnen worden. De brandweer kwam ter plaatse en heeft de brandende container geblust met een paar emmers water. De brandstichters waren intussen vertrokken en er was ook geen politie aanwezig om de kinderen aan te spreken.

Overlast
Een week eerder werd er ook al brand gesticht in het Bos Rijkee. Volgens buurtbewoners is de overlast in de afgelopen periode toegenomen. Volgens hen komt dit onder meer doordat er weinig tot geen toezicht is.