NIEUW-LEKKERLAND – Afgelopen week werd in Nieuw-Lekkerland een lichtjestocht gehouden. De organisatie kijkt terug op een geslaagde avond. In het dorp waren huizen en gebouwen versierd met lichtjes en kaarsjes. Mensen konden op eigen gelegenheid een route door het dorp lopen.

Sandra Sintnicolaas laat namens de organisatie weten: “Het was de bedoeling om in deze donkere tijden een lichtje voor de mensen te krijgen en een wandeling te maken door ons verlichte dorp. Op de vraag om een lichtje te branden voor het raam of te versieren, is goed gehoor gegeven en er kwamen zelfs veel initiatieven voor wat lekkers tijdens het wandelen.

Zo werd er in een aantal straten warme chocolademelk met slagroom uitgedeeld. Verder waren er koekjes en konden mensen marshmallows roosteren bij een kampvuur. Dennis Bravenboer reed rond in zijn versierde scootmobiel en deelde snoepjes uit. Verder was er een verlichte bolderkar met mandarijntjes. De Maranathakerk had voor elk raam van de kerk een brandende kaars gezet.”

Sandra vervolgt: “Veel kinderen hadden een lampion geknutseld en wandelden met een verlichte lampion mee. Deze mooie creaties worden beloond in de kerstvakantie. De organisatie wil graag alle inwoners en straatambassadeurs bedanken voor alle mooie en lieve reacties en dat er zoveel mensen meegedaan hebben. Ook de L en S Smitstichting bedankt voor de medewerking. Volgend jaar komt er zeer zeker weer een lichtjesroute door Nieuw-Lekkerland.”