ALBLASSERDAM – De SGP in Alblasserdam heeft afgelopen week het verkiezingsprogramma voor de periode 2022-2026 gepresenteerd.  Lijsttrekker Jaco Brand overhandigde een aantal exemplaren aan trouwe SGP-stemmers. ‘Het is mij een genoegen om ons programma ‘Koers Houden’ als eerste aan Peter Verheij te mogen overhandigen. Peter heeft zich jaren ingezet voor de partij en voor Alblasserdam’, aldus Jaco.

Het verkiezingsprogramma stoelt op vijf speerpunten: vóór een dorps karakter, vóór een duurzame leefomgeving, vóór goede zorg, vóór een veilig Alblasserdam en vóór een gezond ondernemersklimaat. Verder is er een speciale jongerenparagraaf die geschreven is door de plaatselijke SGP-jongerenafdeling.

Het volledige programma is hier te downloaden.

Verkiezingen
De gemeenteraadsverkiezing vindt plaats in maart 2022. Alblasserdammers kunnen dan kiezen uit, voor zover nu bekend, 6 politieke partijen. Het gaat hierbij om SGP, VVD, D66, ChristenUnie, PvdA en CDA. In het totaal zijn er 19 zetels te verdelen. Voorafgaand aan de verkiezingen maken de partijen hun ideeën en programma’s kenbaar, zodat de kiezer uiteindelijk kan bepalen welke koers er wordt gevaren in het dorp.

SGP-lijsttrekker Jaco Brand overhandigt een exemplaar van het programma aan oud-wethouder en SGP’er Peter Verheij.