ALBLASSERDAM – De 10-jarige Rose Leenheer uit Alblasserdam is vanaf 9 januari 2022 wekelijks te zien in het nieuwe tv-programma ‘Hallo, ik heb kanker’ van de EO.  In het programma deelt Rose, die op basisschool Het Palet is en eerder al in het nieuws was met onder meer een nieuwe kraal voor de kanjerketting, haar leven met de kijkers. In het totaal worden vier kinderen met kanker gevolgd in de serie.

De kinderen zijn gevolgd door een cameraploeg, maar met een vlogcamera legden Kelsie, Rose, Olivier en Marleen ook zelf de mooie en minder mooie momenten van hun leven vast. Deelneemster Kelsie komt uit Hendrik-Ido-Ambacht.

Het programma is wekelijks te zien om 17:55 uur bij de EO op NPO Zapp. De eerste uitzending is op 9 januari 2022.

Rose uit Alblasserdam is tien jaar en zit in de laatste fase van haar behandeling voor lymfeklierkanker. Een intensief eerste jaar met verschillende chemokuren zorgde niet alleen voor een lange Kanjerketting maar ook voor veel bijwerkingen, zoals het uitvallen van haar haren. Rose is een slimme meid en een ondernemer in spe. Toen haar haren eindelijk weer begonnen te groeien vond Rose het maar raar dat er geen Kanjerkettingkraal bestaat voor deze mijlpaal. Ze is vastberaden haar eigen actie gestart. Anne-Mar volgt haar in haar missie om maar liefst 10.000 euro in te zamelen om deze nieuwe kraal voor alle kinderen met kanker te realiseren. Gaat dat lukken?

Kelsie uit Hendrik-Ido-Ambacht is twaalf jaar en ze doet niets liever dan voetballen. Vorig jaar kreeg zij last van haar knie waarna leukemie werd vastgesteld. Ondanks haar diagnose is ze vastberaden om iedereen te laten zien wat ze kan. “Mensen denken altijd meteen dat als je ziek bent, je niks kunt. Maar, hallo! Ik kan op een voetbalveld gewoon een bal afpakken en ik kan ook een tien halen voor een cito. Ik kan misschien wat minder dingen dan anderen, maar daar hoef ik niet steeds aan herinnerd te worden.”

Olivier is twaalf jaar en heeft net als Kelsie leukemie. In ‘Hallo, ik heb kanker’ is te zien hoe hij worstelt met de bijwerkingen van de medicijnen die hij moet slikken. Een van de moeilijkste bijwerkingen vindt Olivier zijn gewichtstoename. “Ik wil eigenlijk niet meer in de spiegel kijken. Ik herken mezelf gewoon niet meer. Ik wil niet anders zijn maar gewoon een normaal leven en een sixpack.” Voor zijn diagnose zat hij lekker in zijn vel. Olivier vlogt over zijn zoektocht naar hoe hij zijn conditie weer op peil kan brengen, maar dat gaat niet zo snel als dat hij zelf graag zou willen.

Marleen is tien jaar en heeft botkanker. Ruim een jaar geleden kreeg zij te horen dat er een grote tumor in haar knie zat met een aantal uitzaaiingen in de rest van haar lichaam. Marleen vlogt over haar ervaringen tijdens de laatste chemotherapiekuren van de behandeling die de kankercellen terug moet dringen. Als blijkt dat dit niet voldoende helpt, zal ze middels een operatie een kunstknie krijgen. Marleen is dol op zeehonden. Samen met Anne-Mar bezoekt ze daarom ook een van haar favoriete plekken, de zeehondencrèche in Pieterburen, waar haar een bijzondere verrassing te wachten staat.

Deel dit bericht via...